SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/008 | 3860 Encs, Rákóczi út 59.

Intézmény logo

Szerencs SZC Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 13.


Iskola

  Az abás "tűzoltók" sikere

  Kiemelkedő teljesítményt nyújtva az előkelő II. helyezést szerezték meg ifjú “tűzoltóink” az Abaúj Tűzvédelméért Alapítvány és az Encsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett Encsi Diák Tűzoltóverseny elnevezésű megmérettetésen október 11-én. A csapat tagjai voltak: Lakatos Milán, Gazsi Miklós Balázs, Horváth Olivér, Putnoki Lajos Kevin és Ónodi Csaba 9.B osztályos tanulók. Az elméleti teszt tűzoltói és természettudományi ismereteiket tette próbára, míg a további 6 állomáson szerismereti és gyakorlati ügyességükről adtak számot a versenyzők, például tömlőgurítás, illetve “osztott sugár szerelése gépjárműfecskendőről” versenyszámokban. A magas szintű teljesítmény eléréséhez hozzájárult nemcsak a rengeteg gyakorlás és az akadálypályák teljesítéséhez szükséges megfelelő erőnléti állapot, hanem a fiúk fegyelmezett magatartása, kitartása, akaratereje, ami követendő és példaértékű lehet iskolánk valamennyi tanulója számára! A versenyen tanulóink külön dicséretben részesültek példás magaviseletükért, a szabályos és sportszerű versenyzésért. Az ifjú tűzoltók felkészítője Veres Attila tanár úr volt, akinek ezúton is köszönjük a fáradságos munkáját! “ A siker egyik része a becsületes munka, a másik része pedig az önmagát felülmúló erőfeszítés.” (Lee Haney)

  Az abás "tűzoltók" sikere

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Erasmus Days

  Erasmus Days

  Iskolánk is bekapcsolódott a majd egy héten át tartó Erasmus Napok rendezvénysorozatba, melynek keretében az előző tanév kiutazásainak tapasztalatait, élményeit, tanulságait összegezve készített Juhászné Tóth Krisztina igazgatóhelyettes egy prezentációt, Bodnár Cecília oktató pedig saját benyomásaival kiegészítve adta azt elő tanulóinknak. Mindketten kísérőként vettek részt tavaly az Erasmus+ programban, amely során Dunaszerdahelyre utaztak a 10. évfolyamos diákokkal nemzetközi szakmai gyakorlatra. A következő weboldalakon számos hasznos információ olvasható az Erasmus+ programjairól: https://www.erasmusdays.eu https://erasmusplusz.hu https://erasmusplusz.hu/erasmusplusz_szakkepzes

  2023. okt. 12.


  Iskola

  Erasmus+

  Erasmus+

  ☑️Fejleszd nyelvtudásod! 🇬🇧🗽🇺🇸 ☑️ Növeld az önbizalmad! 💪🫵😎 ☑️ Tanulj új dolgokat! 🤓✍️📚📖 ☑️ Fedezd fel a világot! ✈️🌎🧳🚌 ☑️ Szerezz életre szóló élményeket! 🤩🫶👌 Országhatárokon átnyúló szakmai kapcsolatok és barátságok köttettek az előző tanévben az Erasmus+ program utazásainak eredményeként. A 2022-2023-as tanévben divatszabó “leányaink” és hegesztő “fiaink” egy lelkes csoportja a szlovákiai Dunaszerdahelyre utazott szakmai gyakorlatra, Olejnyikné Tőkészki Edit igazgatóhelyettes, valamint Orosz Nikolett oktató pedig Máltán vett részt egy 2 hetes intenzív angol nyelvi kurzuson.

  2023. okt. 12.


  Iskola

  Virtuális valóság alapú oktatási eszköz iskolánkban

  Virtuális valóság alapú oktatási eszköz iskolánkban

  Iskolánk tanulói birtokba vették azt a hegesztőszimulátort, amelyet a Szerencsi Szakképzési Centrumtól kapott intézményünk a GINOP 6.2.7-20 „A Szerencsi Szakképzési Centrum égisze alatt létrejövő Ágazati Képzőközpont infrastrukturális és szakmai felkészítése az új szakképzési struktúra kialakításával” elnevezésű pályázat keretében. Az Apollo WeldTrainer egy virtuálisvalóság-szimulációt használó oktatási eszköz, amely segítségével virtuálisan lehet hegeszteni a szakma minden veszélyforrása nélkül, emellett lehetővé válik a tanulók számára a hegesztés során előforduló effektusok megfigyelése, megismerése is.

  2023. szept. 25.


  Iskola


  Partnereink

   SZC logo

   Szerencsi Szakképzési Centrum


    • Intézmény logo
    • Szerencs SZC Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola

     3860 Encs, Rákóczi út 59.

    • Telefon: +36-46-587-246

     E-mail: aba@szerencsiszc.hu

     OM azonosító: 203055/008


    2023Szerencs SZC Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola