Híreink

Híreink

Iskolai események 2021/2022-es tanév

06. 09.

Elismerő Oklevél

"Szakmájuk legjobbként indulnak az életbe" A hagyományos, a pandémia miatt azonban két évig szünetelő eseményen a megye 22 képzőintézményéből mintegy félszáz diák vett részt. Iskolánk tanulója Ádám Katalin szociális gondozó és ápoló kimagasló eredménye elismeréséért járó díjat vehetett át a BOKIK-tól.

Gratulálunk!

Képek megtekintése...

 

05. 27.

Kőhalmi Virág a Fekvenyomó Világbajnokságon!

Kőhalmi Virág egyéni csúccsal-55 kg-os teljesítménnyel-ezüstérmet szerzett a kazahsztáni Ifjúsági Fekvenyomó Világbajnokságon az Encsi DSE versenyzőjeként!

Felkészítő edzője: dr. Szatmáry-Antal Tamás
Gratulálunk!

 

05. 26.

Kőhalmi Virág a Fekvenyomó Világbajnokságon!

Kőhalmi Virág és edzője megérkezett a helyszínre, ma átmozgató edzés, holnap helyi idő szerint 10 órakor VERSENY!

 

05. 25.

Kőhalmi Virág a Fekvenyomó Világbajnokságon!

Kedves Encsiek! Próbálunk tenni a város hírnevéért: az utazás 14. órája, isztambuli reptér.

 

05. 25.

Kőhalmi Virág a Fekvenyomó Világbajnokságon!

Kőhalmi Virág és edzője a mai napon elindultak a kazahsztáni Világbajnokságra!

 

04. 29.

Ballagás az Abában!

A mai napon elbúcsúztak iskolánktól az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola 11. évfolyamos tanulói! A vizsgák után már a munka világában folytathatják életüket.

Rubi Zsoltné kancellár asszony a Szerencsi Szakképzési Centrum képviseletében átadta az Év Szakközépiskolai címet. Az elismerést a 2021-2022-es tanévben Ádám Katalin 11. C osztályos tanuló kapta.

További jutalmakat kaptak tanulóink:

               Ádám Katalin 11. C osztályos szociális gondozó és ápoló tanulónak példamutató szorgalmáért, jeles tanulmányi eredményéért, lelkiismeretes közösségi munkájáért.

               Szász Mária 11. C osztályos szociális gondozó és ápoló tanulónak példamutató szorgalmáért, jeles tanulmányi eredményéért, lelkiismeretes közösségi munkájáéért.

               Lakatos Sándor Károly 11. A osztályos tanulónak lelkes közösségi munkájáért, az iskolai ünnepségeken való színvonalas szerepléséért.

               Gulyás Pál forrói tanulónak a 11. A osztályból, lelkes közösségi munkájáér, az iskolai ünnepségeken való színvonalas szerepléséért.

               Horváth István 11. A osztályos tanulónak szorgalmáért és példamutató magatartásáért.

Gratulálunk a ballagó diákoknak, és nagyon sok sikert kívánunk a továbbiakban!

 

Képek a ballagásról

Videó

Tabló

04. 27.

Fekvenyomás Diákolimpia-Országos Dőntö

Hétvégén, Szikszón megrendezésre került a Magyar Erőemelő Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében zajló XXI. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA Országos Dőntöje, amelyen iskolánk tanulói kiemelkedő eredménnyel szerepeltek!

Ezúton is gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak: dr. Szatmáry- Antal Tamás igazgató úrnak, Szabó Judit tanárnőnek!

Tanulóink eredményei::

Fiú IV. korcsoport

               53 kg I. hely LAKATOS GUSZTÁV

               83 kg II. hely HORVÁTH RICHÁRD

               93 kg III. hely LAKATOS SZEBASZTIÁN ÁGOSTON

Fiú V. korcsoport

               59 kg III. hely BŰDI LÁSZLÓ

Továbbá lecsúszott ugyan a dobogóról, de teljesítménye így is kiemelkedő GALYAS KEVINNEK.

 

Képek megtekintése

04. 10.

CEFU körzeti forduló Tokaj

2022. április 05-én került sor iskolánkban a Centrum Futsal Kupa körzeti fordulójának lebonyolítására. A megmérettetésen a Szerencsi Szakképzési Centrum iskoláinak 5 csapata vett részt. A tét nagy volt, hiszen a bajnokság első és második helyezett csapata tovább jut a megyei fordulóba. A nap folyamán 10 mérkőzés lejátszására került sor. A csapatok futsal szabályok szerint 4 mezőnyjátékos és egy kapus részvételével léptek pályára. Egész nap színvonalas mérkőzéseket láthatott a népes nézőközönség, a csapatok sportszerű játékkal szórakoztatták a megjelenteket.

A körzeti forduló eredménye:

1. SzSzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

2. SzSzC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola

3. SzSzC Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola

4. SzSzC Sátoraljaújhelyi Trefort Ágoston Szakképző Iskola

5. SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum

A továbbjutó csapatoknak sikeres felkészülést és a megyei döntőn eredményes szereplést kívánunk!

 

Képek megtekintése

03. 27.

Kőhalmi Virág az Encsi DSE színeiben kijutott a Világbajnokságra

Kőhalmi Virág a 7. helyen végzett a szombaton megrendezett felnőtt Erőemelő Magyar Bajnokságon, de a fekvenyomás versenyszámban elért 52.5 kg-os teljesítményével megnyerte az ifjúságiak számára kiìrt válogatót, így Ő képviselheti Magyarországot a 2022. májusi, Kazahsztánban megrendezendő Világbajnokságon!

A sportoló felkészítője: dr. Szatmáry-Antal Tamás

 

03. 20.

Új iskolai tanműhely létesült a Szerencsi Szakképzési Centrum Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolájában!

A megnövekedett tanulói létszám okán rendkívül gyorsan épült meg egy új építészeti tanműhely az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolában, amelynek átadására 2022. 03. 20-án került sor az intézményben! Az átadó ünnepségen dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke méltatta és köszönte meg a Szerencsi Szakképzési Centrumban és az iskolában végrehajtott fejlesztéseket, majd Mikola Gergely polgármester jelenlétében adták át az épületet. A 100 m2-es épületet a Centrum teljesen saját költségvetési forrásaiból létesítette, az új tanműhelyben már mind az ágazati, mind a szakmai vizsgák lebonyolíthatók!

 

Képek megtekintése

03. 14.

Megemlékezés-március 15.

„Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire. (…)
Szabadság ! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd! (…)
Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak, és élni mernek érte.”

Heltai Jenő gondolataival emlékeztek iskolánk tanulói az 1848 – 49-es forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira a Városi Művelődési Központ nagytermében tartott ünnepség keretein belül.

Tisztelet a hősöknek!

 

Videó megtekintése

02. 24.

Egyedülálló szakmai vizsga az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolában

A Szerencsi Szakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézmények közül elsőként az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolában szerveztek szakmai vizsgát a műhelyiskolai képzésben résztvevő tanulók számára. Az új szakképzési rendszer egyik eleme a műhelyiskolai képzés. Műhelyiskolában az folytathat tanulmányokat, aki alapfokú végzettséggel nem rendelkezik, de a szakképző iskola Dobbantó programját elvégezte, vagy alapfokú végzettséggel rendelkezik és a tizenhatodik életévét betöltötte. A műhelyiskolában kizárólag részszakma megszerzésére irányuló felkészítés folyik, amelyet tanműhelyben vagy munkahelyen lehet elvégezni. Az encsi tanulók falazó kőműves részszakmát szereztek 2022. február 22-én. A diákoknak Bukta Márta főigazgató asszony gratulált és nyújtotta át a bizonyítványokat. Jelenleg hatalmas kereslet van a jól képzett szakemberekre, ezért a vizsgázók akár azonnal el is tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Ezt bizonyítja, hogy többen még a szakmai vizsga előtt kaptak állásajánlatokat különböző építőipari cégektől.

 

02. 23.

Farsang a Boldogkőváraljai Otthonban

2022. február 23. került megrendezésre a Boldogkőváraljai Otthonban az immár hagyományossá vált farsangi kavalkád. Minden éven törekszünk arra, hogy a kiválasztott téma köré építsük a mulatságot, készítsük el a jelmezeket és díszleteket. Az idei igazán különleges volt: hiszen egy ismert történetet, a Grimm testvérek Hamupipőke című meséjét dolgoztunk át humoros formában, melyen az encsi Aba Sámuel Szakiskola diákjai nagy szeretettel, határtalan lelkesedéssel vettek részt. Közkívánatra a farsangi vigasságot pizza – partival zártuk. Természetesen a plusz kalória segített abban, hogy meg se álljunk a közös tánccal, örömzenéléssel, melyet értékes tombolák kisorsolása tett változatossá.

Boldogkőváralja, 2022. 02. 23
Krajnyák Erika és Saláta Mária
szervezők

 

02. 20.

XXI. Fekvenyomó Diákolimpia - elődöntő

 

Megtekintés

12. 11.

Demonstrációs tanterem átadása az Aba Sámuel Szakközépiskolában

 

Megtekintés

12. 03.

Tisztelt Érdeklődő!

Várjuk jelentkezését a Szerencsi Szakképzési Centrum Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola által meghirdetett „Homlokzatépítő-és szerelő” képzésre! A képzésről a mai napon az alábbi tájékoztatást nyújtjuk:

- a képzés részben digitális (távoktatás), részben személyes jelenlétet igénylő tanrend szerint szerveződik, péntek és szombat napokon

 

- a felvétel feltétele: alapfokú végzettség , hasonló szakmai területen szerzett gyakorlat a felvételnél előnyt jelent

 

- a képzés díja: a képzés INGYENES!!!

 

- ideje 6 hónap, beszámításra kerülnek a korábban megszerzett gyakorlati idők, így rövidíthető a képzési időtartam

 

- a digitális oktatás a Google Classroom alkalmazáson(classroom.google.com) keresztül történik intézményünkben, ehhez minden hallgató számára szükséges egy „gmail.com”-ra végződő e-mailes elérhetőség

 

- a képzés várható kezdési időpontja: 2022.január hónap

 

További információkat a képzésről a 46/587-246-os telefonszámon és az aba@szerencsiszc.hu címen adunk!

Tisztelettel:
dr.Szatmáry-Antal Tamás s.k.
igazgató

 

12. 02.

Folyamatosak a fejlesztések az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolában

Szociális ápoló és gondozó szaktantermet vettek birtokukba a Szerencsi Szakképzési Centrum fenntartásában működő intézmény tanulói 2021. december 2-án Encsen! Az átadó ünnepségen megjelent Mikola Gergely, az abaúji kisváros polgármestere, Rubi Zsoltné kancellár és Bukta Márta főigazgató is a Szakképzési Centrum képviseletében. Dr. Szatmáry-Antal Tamás igazgató büszkén mutatta be a már korábban megnyitott divatszabó iskolai tanműhelyt és az épülő építészeti/gépészeti tanműhelyeket, amelyek egy év alatt létesültek az iskola területén. A termeket és épületeket a Szerencsi Szakképzési Centrum saját költségvetési forrásaiból újította fel és építi, tekintettel arra, hogy az intézmény hallgatói és oktatói létszáma folyamatosan bővül, gyarapodik. 

További képek!

11. 07.

Bajnoki címek

Három magyar bajnoki cím encsi színekben a Fekvenyomó Magyar Bajnokságon! Az Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola bázisán újjászervezett Encsi Diáksport Egyesület versenyzői közül Paranai Laura, Bauer Laura és Alföldi Bianka magyar bajnoki címet szerzett súlycsoportjában a 2021. november 6-án, Orosházán rendezett országos bajnokságon! A lányok magabiztos versenyzéséhez hatalmas gratuláció jár!

A sportolók felkészítő edzője: Szabó Judit

 

További képek!

10. 23.

Megemlékezés

Az intézménytől független tantestületi elfoglaltság miatt rendhagyó módját választottuk a megemlékezésnek - október 21-én koszorút helyeztünk el Nagy Imre szobránál, valamint fejet hajtottunk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és a megtorlás áldozatainak tiszteletére állított emlékfánál is.

 

További képek!

10. 08.

Szakmai tanulmányi kirándulás

A Zemplénben jártak szakmai tanulmányi kiránduláson iskolánk tanulói október 8-án. A sátoraljaújhelyi CERTA Szerszámkészítő és Alkatrészgyártó Kft.-ben tett üzemlátogatás után a Zempléni Kalandpark bobpályája, illetve a Magyar Nyelv Múzeumának interaktív kiállításai várták a fiatalokat, akik ezután Sárospatakon fogyasztották el kétfogásos ebédjüket. A délutáni program egy varroda meglátogatásából, és a Rákóczi-vár titkos termeinek, kazamatájának, Vörös-tornyának felderítéséből állt.

 

A kirándulás videós összefoglalója!...

10. 15.

Járványügyi intézkedési terv

A Szerencsi Szakképzési Centrum Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskola járványügyi készültséget kezelő ,egységes szerkezetbe foglalt intézményi intézkedési terve 2021.november 15.napjától:

Tovább olvasom...

10. 01.

Tisztelt Szülők!

2021. októberétől igazgatói fogadóóra kedd és csütörtöki napokon 10-12 óra között van. Panaszaikkal ebben az időben tudja fogadni az érintetteket.

dr.Szatmáry-Antal Tamás s.k.
igazgató